Peste 290 milioane de femei la nivel global sufera de infectia HPV

igiena-intimaInfectia HPV afecteaza milioane de persoane la nivel mondial, statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) precizand ca 290 milioane de femei sufera de aceasta afectiune. Infectia HPV cauzeaza 530.000 de cazuri de cancer cervical si provoaca 275.000 de decese in urma cancerului cervical.

Vaccinarea anti-HPV poate preveni 4 milioane de decese in fiecare an

OMS recomanda vaccinarea anti-HPV precizand ca 4 milioane de vieti ar putea fi salvate in fiecare an daca ar creste rata in vaccinare impotriva HPV la cel putin 70% in tarile slab dezvoltate si in curs de dezvoltare.

In astfel de tari, se inregistreaza numarul cel mai mare de decese ca urmare a cancerului cervical.

Infectia HPV are consecinte grave pentru ambele sexe

Chiar daca anumite tipuri de cancer in urma infectiei cu HPV afecteaza mai mult femeile decat barbatii, infectia cu HPV este un pericol real si pentru barbati.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recomanda vaccinarea anti-HPV pentru copiii cu varsta intre 10-11 ani.

Incepand cu anul 2006, multe tari au introdus vaccinarea anti-HPV in programele nationale de imunizare.

In Romania, vaccinarea anti-HPV este inclusa in Programul National de Imunizare ca vaccinare optionala (la cerere) pentru fetitele cu varsta intre 11 si 14 ani.

Pentru fetele din aceasta grupa de varsta, vaccinarea este gratuita.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.