Peste 100 de cazuri de Hepatita A in judetul Neamt

greseli-in-educatieNoi cazuri de hepatita A au fost inregistrate in judetul Neamt, din cei 109 de copii diagnosticati cu hepatita A in acest judet, 98 provin din zona localitatii Roman. Conform Serviciului Epidemiologic din Cadrul Directiei de Sanatate Publica Neamt, citat de ziarulderoman.ro, aceste cazuri de hepatita A nu sunt singulare, de vreme ce si anul trecut autoritatile s-au confruntat in aceeasi zona cu persoane diagnosticate cu hepatita A.

Hepatita A – o boala contagioasa

Virusul hepatitic A se transmite prin apa si alimente contaminate cu materii fecale infectate. Principala modalitate de preventie in hepatita A este vaccinarea.

Conditiile precare de igiena au cauzat si anul trecut un numar mare de cazuri de hepatita A, respectiv 434 de persoane.

“Daca nu sunt respectate conditiile minime de igiena, boala nu va disparea niciodata. Degeaba facem si noi actiuni de dezinsectie, si autoritatile locale, daca oamenii nu inteleg ca ei sunt veriga cea mai importanta in disparitia acestei epidemii. Noi facem actiuni de combatere, dar numai atat cat ne permite bugetul”, a precizat dr. Roxana Pipirigeanu, sef Serviciu Epidemiologic din cadrul Directiei de Sanatate Publica Neamt, citata de ziarulderoman.ro.

Ce riscuri implica hepatita A

Hepatita A este un pericol pentru comunitate, intrucat un bolnav poate sa transmita virusul fara sa stie ca il are. In acest caz, copiii sunt cei mai expusi riscului de a se infecta cu virusul hepatitei A deoarece intra in comunitati mai mari precum scoli, gradinite, locuri de joaca.

In unele cazuri grave, hepatita A poate cauza insuficienta hepatica si chiar deces.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.