Peste 10.300 de cazuri confirmate de rujeola de la inceputul epidemiei si pana in prezent


Numarul de cazuri de rujeola confirmate in Romania raportate pana vineri, 5 ianuarie, este de 10.307, fiind inregistrate 37 de decese.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), un al 38-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de investigare in vederea confirmarii/infirmarii. Este vorba de un baietel in varsta de 2 ani, nevaccinat, din judetul Suceava.

In saptamana 1- 5 ianuarie 2018 au fost raportate inca 28 de cazuri nou confirmate in 7 judete si in municipiul Bucuresti, mai precizeaza INSP.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.