Persoanele vaccinate cu Pfizer si Moderna se pot prezenta pentru doza a treia

Incepand de marti, 28 septembrie, persoanele vaccinate cu doua doze de vaccin anti-COVID-19 se pot prezenta pentru doza a treia la centrele de vaccinare.

“Oricine se poate prezenta in toate centrele de vaccinare, care au unul dintre cele doua tipuri de vaccinuri – de la compania BioNTech Pfizer sau compania Moderna, atat cu programare, cat si fara programare, direct cu cartea de identitate, a declarat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, intr-o conferinta de presa.

Procesul de vaccinare cu doza a treia de vaccin anti-Covid nu difera cu nimic fata de celelalte doze.

“Vaccinarea se desfasoara dupa aceeasi modalitate – triaj medical, obtinerea consimtamantului, vaccinarea propriu zisa si supravegherea post-vaccinare. Fiecare persoana vaccinata primeste o adeverinta de vaccinare in care se regaseste si cea de-a treia doza de vaccin”, a mai declara medicul militar.

El a adaugat ca, in cazul in care schema de vaccinare este completa si exista si istoric de trecere prin boala, nu este contraindicata efectuarea dozei a treia, ci doar amanarea acesteia.

Persoanele care au fost vaccinate cu Johnson&Johnson nu au recomandare de doza de rapel. De asemenea, saptamana aceasta se va lua o decizie si vizavi de rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Astra Zeneca.

Foarte important de retinut este ca, la acest moment, validitatea certificatului digital Covid nu se modifica, adica cele doua doze sunt suficiente ca sa ateste faptul ca o persoana este vaccinata cu o schema completa.

Etichete: doza a treia, vaccinare cu doza a treia, doza de rapel

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.