Persoanele care lucreaza la casierie in supermarketuri sau in banci, vor intra in etapa III de vaccinare

Persoanele care lucreaza in mediul privat si care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi incluse in etapa III-a de vaccinare.

Potrivit premierului Florin Citu, in etapa a II-a vor fi vaccinate, in proportie de 75%, persoane varstnice sau cu boli cronice, iar in rest persoane esentiale in functionarea statului.

In ultima sedinta de Guvern a fost adoptat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania.

“In etapa a doua am spus ca incercam sa mentinem acea distributie pe care am vazut-o si la inregistrarea in platforma: 75% – varstnici, deci, persoane peste 65 de ani, plus persoanele cu boli cronice; restul sunt persoane esentiale in functionarea statului. Si veti vedea exact categoriile – sunt mai multe, le veti vedea exact pe fiecare in parte. Etapa a treia a fost sparta in etapa a III-a A si etapa a treia clasica. La III A, va spun ca sunt, de exemplu, persoanele care intra in legatura directa cu mai multi cetateni, dar din sectorul privat. (…) Casierii, persoanele care lucreaza la casierie in supermarketuri, persoane care lucreaza in banci, in fata – acestea sunt persoane care vor intra in etapa III-a, care o sa fie foarte curand, va spun. Asa cum am accelerat si pentru etapa a doua, ne pregatim sa acceleram si pentru etapa a treia”, a declarat premierul Florin Citu, citat de Agerpres,

Potrivit acestuia, in cadrul etapei a doua de vaccinare trebuie avut in vedere personalul cheie din institutiile publice necesare functionarii statului, fara de care aceste institutii nu pot functiona.

Etichete: vaccinare covid etapa a III-a, vaccinare covid etapa a II-a, vaccinare anti-covid, florin citu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.