Pericolele deciziei anti-vaccin – infografic

Persoanele care nu sunt vaccinate pot transmite cu usurinta boli grave grupurilor vulnerabile. Nou-nascutii, gravidele si persoanele cu sistemul imunitar slabit nu doar ca sunt mai expusi bolilor, dar au si contra-indicatii de vaccinare sau tratamente medicamentoase.

 

Ii putem proteja de imbolnaviri formand o bariera de protectie in jurul lor, protectie asigurata de vaccinuri.

Nou-nascutii sunt extrem de vulnerabili. Ei sunt expusi la diferite boli, cum este tusea convulsiva, in primul rand prin frati sau surori mai mari si alte rude care pot fi purtatori asimptomatici.

 

Unele boli, precum rujeola, pot avea consecinte foarte grave pentru femeile insarcinate, iar vaccinarea nu poate fi efectuata in orice moment al sarcinii, uneori avand contraindicatie totala. Insa pentru noi, ceilalti, vaccinarea nu are, in general, contraindicatii si prin imunizare putem opri transmiterea anumitor boli.

 

Imunitatea de comunitate, obtinuta prin vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane, asigura si protejarea celor care nu pot fi vaccinati. Cu cat vaccinarea este mai extinsa, cu atat mai usor transmiterea bolilor este oprita sau limitata.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.