Patru persoane cu gripa au decedate in perioada 2-8 ianuarie 2017

poza pacient cu gripaPatru persoane au murit din cauza gripei in perioada  2 – 8 ianuarie, potrivit site-ul Institutului National de Sanatate Publica. (INSP).

„In saptamana 2 ianuarie — 8 ianuarie, s-au inregistrat la nivel national 352 cazuri de gripa clinica, comparativ cu 48 cazuri inregistrate in aceasi perioada din 2016. Au fost inregistrate patru decese noi la cazuri de infectii respiratorii acute severe confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3N2. Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este sase, toate cu tip A, subtip H3N2”,  scrie pe site-ul INSP.

Pana acum, in sezononul rece 2016-2017, din cauza gripei au murit patru femei si doi barbati. Dintre acestia, cinci au avut conditii medicale pre-existente.

Niciuna dintre aceste persoane nu a fost vaccinata antigripal.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.