Patru adulti si un copil, internati la Spitalul Zalau cu suspiciune de rujeola

Patru adulti si un copil sunt internati la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, cu suspiciunea de rujeola.

El sunt cu toti nevaccinati si fac parte dintr-o comunitate cu populatie nomada din localitatea Chiesd, judetul Salaj.

„La finalul saptamanii, cinci persoane din Chiesd, dintre care patru adulti si un copil, au fost internati la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean din Zalau, cu simptome de rujeola. De la acestia s-au recoltat probe si au fost trimise la analiza, dar inca nu avem un rezultat pentru a putea confirma boala. Toti cinci sunt nevaccinati si medicul de familie nu are date despre ei, pentru ca sunt dintr-o populatie nomada”, a declarat Ligia Marincas, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, potrivit Agerpres.

Pana acum, in judetul Salaj au fost confirmate 11 cazuri de rujeola. In Romania, numarul total de imbolnaviri confirmate pana la data de 31 martie este de 4.025 si 18 decese inregistrate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.