CNAS: Pacientii din Romania vor avea acces la tratamente noi

Incepand cu data de 1 februarie 2022, pacientii din Romania vor avea acces la 12 molecule noi, potrivit CNAS.

Dintre acestea, 6 au fost introduse conditionat in Lista care cuprinde denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii si fac obiectul unor contracte cost-volum si cost-volum-rezultat.

Cele 6 noi molecule introduse neconditionat in lista, la care pacientii vor avea acces incepand cu data de 1 februarie, au indicatii in urmatoarele arii terapeutice: cardiologie, reumatologie, dermatologie, boli pulmonare cronice (astm), hemofilie.

De asemenea, incepand cu data de 1 martie 2022, alte 8 noi molecule vor putea fi prescrise pacientilor cu afectiuni din ariile terapeutice: oncologie – 3 molecule, boli rare – 2 molecule, boli pulmonare cronice – 1 molecula, neurologie – 1 molecula, boli digestive – 1 molecula.

“Cresterea accesului pacientilor la tratamente inovative prin introducerea de noi molecule in lista de medicamente compensate si gratuite este si mai importanta astazi, in plina pandemie, cand afectiunile cronice cresc vulnerabilitatea pacientilor in cazul infectarii cu noul coronavirus, riscurile acestora de a dezvolta forme severe fiind foarte mari”, a declarat Adela Cojan, presedintele interimar al CNAS.

Etichete: medicamente noi, tratamente inovative, pacienti romania, cnas

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.