Opt decese din cauza gripei


Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei de la inceputul sezonului si pana acum, a ajuns la opt, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

„De la inceputul sezonului 2017 – 2018 au fost inregistrate opt decese confirmate cu virus gripal, din care patru tip B, trei tip A, subtip (H1)pdm09 si unul tip A, in curs de subtipare, fata de 17 in sezonul precedent, din care 15 cu virus gripal tip A, subtip H3, unul cu A(H1) pdm09 si unul tip A, nesubtipat”, transmite CNSCBT.

Cele opt persoane nu au fost vaccinate impotriva gripei.Pana la data de 28 ianuarie au fost vaccinate antigripal 821.356 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Informatii despre gripa si vaccinarea antigripala, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.