OMS: Tuberculoza trebuie eliminata pana in 2050

De ce nu se drogheaza politicienii2Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut un apel catre 33 de tari asupra importantei eliminarii tuberculozei pana in 2050. In tarile vizate, desi cu un nivel de dezvoltare ridicat, sunt inregistrate 100 de cazuri noi de tuberculoza la un milion de locuitori.

OMS: “Publicul crede ca boala nu mai exista”

Directorul programului de lupta impotriva tuberculozei al OMS, Mario Raviglione, a tras atentia ca populatia nu isi ia masurile necesare de protectie deoarece crede ca boala nu mai exista.

Din cele 155.000 de persoane care iau boala, aproximativ 10.000 mor anual.

O mare parte dintre bolnavi nu stiu ca au tuberculoza

Numarul mare al deceselor este dat si de faptul ca tuberculoza este o boala subdiagnosticata.

Riscul infectarii cu bacilul tuberculos este mare avand in vedere ca persoanele sanatoase pot intra in contact cu cele care au tuberculoza fara sa fi fost diagnosticate de un medic.

Obiectivul OMS: Reducerea cazurilor de tuberculoza pana in 2035

Pana in 2035, se doreste pentru inceput reducerea cazurilor de tuberculoza la sub 10 cazuri la un milion de locuitori.

Obiectivul major este eliminarea definitiva a cazurilor de tuberculoza pana in 2050.

“Tarile cu o rata scazuta a mortalitatii sunt pozitionate ideal pentru a putea permite o diminuarea a numarului la un nivel nemaiatins pana acum”, a precizat Directorul programului de lupta impotriva tuberculozei al OMS.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.