OMS: Siguranta viitoarelor vaccinuri anti-Covid este prioritara

Siguranta viitoarelor vaccinuri anti-Covid reprezinta primul si cel mai important aspect avut in vedere, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Afimatia vine dupa dupa ce studiul clinic ce viza testarea unui vaccin candidat dezvoltat de compania AstraZeneca a fost intrerupt, relateaza Reuters.

Lansarea unui vaccin eficient este considerata un pas crucial in ajutarea economiilor afectate sa isi revina dupa pandemia de coronavirus, relateaza si Agerpres.

”Doar pentru ca vorbim despre viteza… nu inseamna ca incepem sa facem compromisuri sau sa facem treaba de mantuiala in privinta a ceea ce ar fi evaluat in mod normal. Procesul trebuie sa respecte in continuare regulile jocului. In cazul medicamentelor si vaccinurilor administrate oamenilor, in primul si cel mai important rand trebuie sa se testeze siguranta”, a spus medicul Soumya Swaminathan, coordonatoarea departamentului stiintific din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit surselor citate.

Noua companii farmaceutice s-au angajat sa ”respecte integritatea procesului stiintific” in contextul presiunii cu care se confrunta pentru a produce rapid un vaccin anticoronavirus.

Intr-o declaratie comuna, producatorii de medicamente au dat asigurari ca vor transmite vaccinuri spre aprobare doar dupa demonstrarea sigurantei si eficacitatii lor prin ”studii clinice de amploare si de inalta calitate”.

Vaccinul, pe care AstraZeneca il dezvolta impreuna cu Universitatea Oxford, a fost descris anterior de OMS ca fiind, probabil, cel mai important candidat la nivel mondial si cel mai avansat din punct de vedere al stadiului de dezvoltare.

Etichete: siguranta vaccinuri, vaccinuri covid, vaccinuri sigure, oms

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.