OMS recomanda sapte vaccinuri ca fiind absolut necesare

poza imunizare prin vaccinareOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda efectuarea obligatorie a sapte vaccinuri, pentru difterie, pertusis, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si poliomielita si atrage atentia ca scaderea imunizarii creste riscul aparitiei de epidemii.

Expertii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii au afirmat ca  in Romania, cel putin,ar trebui sa fie obligatorie vaccinarea impotriva bolilor precum pertusis, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si poliomielita.

La aceste vaccinuri, s-ar putea adauga cele pentru meningococ, pneumnococ, Haemophilus influenzae, Human Papilloma Virus (HPV), hepatita B si tuberculoza, in functie de posibilitatile tarii respective si de realitatile din teren.

Nevaccinarea duce la epidemii

In cadrul unei eveniment de profil care a avut loc de curand  la Bucuresti, expertii OMS au mai aratat ca scaderea imunizarii duce la epidemii, precum au fost recent cele de rujeola si rubeola, cu consecinte grave, inclusiv decese printre copii. Rujeola si rubeola erau pe cale de a fi eradicate, dar nu s-a reusit tocmai din cauza refuzului de a vaccina copiii.

Concluzia evenimentului a fost aceea ca  specialistii trebuie sa comunice mai bine iar populatia sa caute surse credibile de infromare, nu doar sa asculte vocile antivaccinare.

Vaccinarea salveaza vieti

In prezent, sunt doua urgente majore de sanatate publica: epidemia de ebola si reaparitia poliomielitei in Asia si pericolul ca boala sa revina si pe continentul european.

In Europa, OMS urmareste cresterea acoperirii vaccinale la un nivel de peste 95 la suta, nivel considerat singurul care poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola si rubeloa si mentinerea zonei libera de poliomielita, in vederea eradicarii in urmatorii ani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.