OMS: Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia ar putea readuce focare de infectie cu rujeola

cupa-mondialaPeste 600.000 de fani vor merge in Brazilia la Campionatul Mondial de Fotbal. 19 din 32 de tari participante la Cupa Mondiala au raportat cazuri de rujeola in 2013. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda celor care vor merge in Brazilia la Campionatul Mondial de Fotbal sa se vaccineze impotriva rujeolei si rubeolei cu cel putin doua saptamani inainte de plecare.

Americanii se tem ca vor reaparea cazurile de rubeola si rujeola

Numarul mare de persoane care vor veni in Brazilia pentru a urmari Campionatul Mondial de Fotbal sunt un real pericol pentru raspandirea virusului a doua boli prevenibile prin vaccinare, rubeola si rujeola.

Reprezentantii OMS recomanda vaccinarea impotriva rujeolei si rubeolei nu doar a fanilor, ci si a membrilor delegatiilor oficiale si a jurnalistilor.

Turistii care vin in Brazilia sunt expusi riscului rujeolei si rubeolei datorita fluxului foarte mare de persoane care vin din tari in care au fost raportate cazuri de rujeola in 2013.

La ce simptome trebuie sa consultati imediat un medic

Specialistii OMS avertizeaza ca la orice simptome precum febra, iritatie, dureri articulare, conjunctivita, ganglioni inflamati sa consultati in cel mai scurt timp un medic.

In cazul suporterilor si turistilor care vor merge in Brazilia, acestia ar trebui sa se adreseze celei mai apropiate unitati medicale de langa hotelul unde sunt cazati in cazul in care au aceste simptome.

Autoritatile din Brazilia sunt in alerta maxima in ceea ce priveste reaparitia cazurilor de rujeola si rubeola prin fluxul mare de vizitatori la Campionatul Mondial de Fotbal, avand in vedere ca din 2009 nu au mai fost inregistrate cazuri de rujeola si rubeola in Brazilia.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.