OMS avertizeaza: 41 de decese cauzate de rujeola in 2014

poza pacient cu gripaRujeola a cauzat de la inceputului anului 2014 pana in prezent 41 de decese in Filipine, raspandirea virusului punand in pericol populatia din Australia, Canada, Japonia, Noua Zeelenda si Marea Britanie prin turistii care se intorc din Filipine, avertizeaza specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

22 de turisti americani diagnosticati cu rujeola

Faptul ca virusul rujeolei circula si ca a devenit o adevarata amenintare la sanatatea publica o demonstreaza cresterea numarului de cazuri de rujeola inregistrata la turistii americani intorsi din Filipine, respectiv 22.

Conform OMS, majoritatea cazurilor au fost inregistrate la persoanele nevaccinate.

Pana in prezent, medicii au sesizat 26,014 de cazuri suspecte de rujeola si 6.016 de cazuri confirmate in Filipine.

CDC recomanda: Turistii care calatoresc international trebuie sa se vaccineze

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recomanda in special persoanelor care urmeaza sa calatoreasca in Filipine sa se vaccineze impotriva rujeolei, in special copiii intre 6 si 11 luni si copiii peste 12 luni.

Specialistii avertizeaza toate persoanele care calatoresc international si dezvolta simptome precum febra, iritatii sa consulte imediat medicul si sa precizeze faptul ca a calatorit in alta tara.

Respectati masurile de igiena

Pentru a va proteja de riscurile infectarii cu virusi, specialistii CDC recomanda sa ne spalam des pe maini, in cazul in care nu avem la dispozitie apa si sapun sa folosim un dezinfectant de maini.

Evitati sa va atingeti gura, nasul sau ochii cu mainile deoarce riscul de a va imbolnavi este mai mare.

Daca tusiti sau stranutati, acoperiti-va fata cu un servetel sau o batista, dar nu cu mana.

Incercati sa evitati contactul apropiat, imbratisatul, sarutul sau folosirea in comun a ustensilelor de bucatarie cu persoane posibil bolnave.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.