OMS atrage atentia privind epidemia de rujeola

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca daca nu se iau masuri urgente, epidemia de rujeola va continua sa se raspandeasca in Europa.

Potrivit specialistilor forului international, numai in primele doua luni ale anului, au fost confirmate 34.000 de cazuri de rujeola in Europa, de trei ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. 13 decese au fost raportate in Romania, Ucraina si Albania in randul bolnavilor confirmati cu aceasta infectie virala, relateaza Digi24.

Potrivit medicilor, vaccinarea ramane cea mai buna metoda de preventie si este recomanda tuturor copiilor, mai ales celor care merg la gradinita si la scoala.

De curand, Ministerul Sanatatii, UNICEF si OMS au demarat o campanie de inform are si educare intr-o localitate din Ialomita.

In localitatea Tandarei, din evidentele DSP Ialomita, sunt 611 copii cu varsta intre 0-9 ani care necesita imunizare ROR. Pe langa acestia, un numar de 513 copii cu varsta 10 – 18 ani nu au fost vaccinati la timp.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, vaccinare ROR, OMS

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.