Olt: Stocul de vaccin ROR este suficient pentru recuperarea restantierilor si continuarea procesului de vaccinare

Acoperirea vaccinala cu produsul ROR (rujeola, oreion, rubeola) in mediul rural din judetul Olt este de peste 90%, iar in mediul urban este de aproximativ 80%, potrivit conducerii DSP.

Directorul Talia Cinca  a precizat ca acoperirea vaccinala este buna in judetul Olt si in prezent este in derulare o campanie pentru a creste gradul de acoperire vaccinala impotriva rujeolei, relateaza Agerpres.

Potrivit medicului, stocul de vaccin ROR este suficient pentru a recupera restantierii si pentru a continua normal procesul de vaccinare.

„Am primit aproximativ 5.100 de doze, peste 1.500 de doze au fost deja ridicate de catre medicii de familie. Sunt suficiente doze sa fie recuperati si restantierii si sa fie continuata vaccinarea in ritmul normal”, a afirmat Talia Cinca, conform sursei mentionate.

La inceputul lunii iulie in judet erau restantieri la vaccinarea cu produsul ROR circa 1.200 de copii cu varste intre 9 luni si 9 ani.

De la inceputul anului 2017 si pana in prezent in judetul Olt au fost inregistrate 114 cazuri de rujeola, majoritatea fiind forme normale de boala, fara complicatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.