O fata de 14 ani care avea rujeola, a decedat

Cazuri cand spitalul te imbolnavesteO adolescenta in varsta de 14 ani, cu rujeola in forma severa, a decedat la Institutul Matei Bals din Capitala, unde fusese transferata de la Spitalul „Marie Curie”.
Fata nu era vaccinata si avea mai multe boli asociate, a declarat pentru News.ro directorul Centrului National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT), dr Adriana Pistol.

„Copila avea mai multe boli asociate. A fost internata mai intai la Spitalul de copii „Marie Curie” din Capitala. Starea ei era tot mai grava si a fost transferata la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” cu rujeola in forma severa”, a precizat directorul Adriana Pistol, citata si de Hotnews.

De asemenea, tot potrivit medicului, fata, care a decedat la sfarsitul saptamanii trecute, nu era vaccinata.

Conform datelor centralizate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana in 9 decembrie in Romania au fost confirmate 1.489 cazuri de rujeola si au fost raportate sase decese. Alte doua decese au survenit in jurul datei de 9 decembrie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.