O familie intreaga din Botosani s-a imbolnavit de rujeola

Autoritatile sanitare din Botosani au efectuat o ancheta epidemiologica si au instituit o serie de masuri de carantina dupa ce o familie formata din sase membri, doi adulti si patru copii, a contactat rujeola.

Potrivit medicului epidemiolog Irina Rusu de la Directia de Sanatate Publica din Botosani, cele sase persoane au varste cuprinse intre unul si 35 de ani, care nu au beneficiat de vaccinul antirujeolic.

„Niciuna dintre persoane nu a fost vaccinata impotriva rujeolei”, a declarat dr. Alecu, potrivit Agerpres.

Cadrele medicale sustin ca focarul de rujeola, primul mai grav inregistrat in ultima perioada in judet, a aparut intr-o localitate din mediul rural si este vorba de unul izolat, neexistand riscul aparitiei de noi cazuri in comunitatea respectiva.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.