O comunitate de 100 de persoane a fost izolata la domiciliu din cauza rujeolei

O comunitate de aproximativ 100 de persoane din Cluj, localitatea Viisoara, mai exact, este izolata la domiciliu ca urmare a aparitiei unui focar de rujeola.

“Sunt patru cazuri pozitive la copii cu rujeola. Am luat decizia monitorizarii izolarii la domiciliu a intregii comunitati din care fac parte copiii, aproximativ 100 de persoane. Avem filtre amplasate la intrarea in comunitatea respectiva, amplasata pe o straduta din Viisoara”, a declarat, prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, citat de Agerpres.

Cei patru copii au fost internati in spital si se continua testarile in comunitatea respectiva.

“Contactii directi au fost testati si sunt negativi. In masura in care vor exista alte persoane simptomatice din comunitate, vor fi testate. Li se vor asigura cele necesare prin grija primarului. Cei patru copii sunt internati la SCBI”, a mai spus prefectul de Cluj, potrivit sursei citate.

Ultima raportare a Institutului National de Sanatate Publica facuta in data de 22 mai, arata ca epidemia de rujeola din Romania a ajuns la 20 107, dintre care 64 de decese.

Etichete: epidemie rujeola, cazuri rujeola, prevenire rujeola, vaccinare rujeola, vaccin ROR

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.