O boala eradicata a fost descoperita intr-un laborator din SUA

virus-laboratorCercetatorii americani au descoperit fiole cu virusul variolei depozitate intr-un laborator al Institutului National de Sanatate al campusului Bethesda. Acestia au precizat ca fiolele cu acest virus au fost depozitate in siguranta intr-un container al laboratorului din Bethesda. Inca din 1980, variola a fost considerata o boala eradicata.

Cercetatorii vor face teste pentru a vedea daca virusul poate creste in culturi de tesuturi

Dupa descoperirea acestor fiole, specialistii americani au precizat ca vor face teste pentru a vedea daca virusul poate creste in culturi de tesuturi.

Cercetatorii americani au explicat ca dupa finalizarea acestor teste, mostrele gasite vor fi distruse.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a fost instiintata ca au fost gasite fiolele cu virusul variolei, iar reprezentanti ai acestei organizatii vor fi prezenti in momentul distrugerii mostrelor, conform precizarilor Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Variola, o boala extrem de contagioasa

Variola este o boala contagioasa care se transmite prin contactul cu o persoana bolnava, prin  tuse, stranut sau contactul cu secretiile din vezicule.

Boala se manifesta sub forma unei eruptii pe piele de culoarea rosie. Primele simptome pot aparea la 12 zile dupa ce o persoana se infecteaza cu virusul variolei.

Variola poate fi o boala foarte periculoasa si in unele cazuri poate cauza decesul.

Pentru a preveni raspandirea virusului, persoana infectata trebuie izolata pana in momentul in care nu mai este contagioasa.

In 1980, variola a fost declarata o boala eradicata datorita unor ample campanii de vaccinare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.