O asistenta care ingrijea copiii bolnavi a murit in urma complicatiilor date de rujeola

Victima cu numarul 35 de cand a inceput epidemia de rujeola, este o femeie din Brasov in varsta de 39 de ani, asistenta medicala la Spitalul de Pediatrie din oras.

Ea s-a imbolnavit in septembrie, dar boala a dus la complicatii grave, ajungand la meningoencefalita rujeolica, scrie News.ro.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov au anuntat, vineri, ca o femeie de 39 de ani a murit din cauza rujeolei, confirmarea diagnosticului fiind primita in cursul zilei de joi.

„Avem un caz de deces din cauza complicatiilor virusului rujeolic, la un pacient de 39 de ani. Ieri (joi – n.r.) am primit confirmarea diagnosticului si am raportat cazul la Bucuresti. Este primul deces din cauza rujeolei inregistrat la Brasov“, a declarat Claudia Bularca, purtator de cuvant al DSP Brasov, potrivit sursei mentionate.

Femeia care a murit era asistenta medicala la Spitalul de Pediatrie. In luna septembrie s-a imbolnavit de rujeola.

Desi se intampla mai rar la adulti decat in cazul copiilor, pacienta a facut cea mai grava complicatie a virusului, respectiv meningo-encefalita rujeolica. Pacienta a stat cateva zile in coma, dar a decedat din cauza complicatiilor, relateaza si Digi24.

Medicii au facut teste pentru a determina exact cauza mortii, iar acestea au confirmat ca este vorba despre virusul rujeolic.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.