Numarul dozelor de vaccin anti-HPV ar urma sa fie suplimentat

Victor Costache, ministrul Sanatatii, a anuntat ca numarul de doze de vaccin anti-HPV va fi suplimentat.

„Avand in vedere ca exista un contract cadru, se vor suplimenta dozele pentru a se extinde aceasta buna practica si mai mult la nivel national”, a declarat Victor Costache, la audierile din comisiile de specialitate care au avut loc miercuri.

De altfel, demnitarul a subliniat ca intreaga conducere a Ministerului Sanatatii sustine vaccinarea.

Deputatii din Comisia pentru sanatate au votat, la inceputul acestei saptamani, un amendament in proiectul legii vaccinarii potrivit caruia vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie. Pentru a fi legiferat, acest proiect trebuie sa primeasca votul in Camera Deputatilor, care decizional in acest caz.

Etichete: vaccin anti-hpv, hpv, risc hpv, vaccinare la medicul de familie, vaccinare anti-hpv gratuita 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.