Nelu Tataru: E posibil ca in decembrie sa vina prima transa de vaccinuri anti-Covid

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca prima transa de vaccinuri anti-COVID-19 ar putea ajunge in tara in luna decembrie.

El a fost intrebat despre faptul ca vaccinul a intrat intr-o pauza tehnologica.

“La una din firmele la care Comisia Europeana are contracte intr-adevar este intr-un studiu de faza 3, inseamna si pacienti sau subiecti cu comorbiditati si atunci orice incident opreste acel studiu, iar o echipa independenta evalueaza acel pacient. Asta este procedura. Ramane ca cele 300 de milioane de doze achizitionate de Comisia Europeana cu un posibil plus de inca 100 de milioane sa vina in decembrie, o prima transa de 30 de milioane, iar in primul trimestru al anului viitor sa putem beneficia de ele”, a spus Nelu Tataru, la Digi 24, citat si de Agerpres.

De altfel, ministrul Sanatatii a adaugat ca procesul de producere a vaccinului merge mai departe.

“Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeana are, in acest moment, discutii si contracte. Daca este gata, este preconizat ca in decembrie sa vina prima transa, iar in ianuarie sa putem face primele vaccinuri. Transa care trebuia sa vina pentru Romania este de 1,29 milioane de doze, dar in masura in care acest vaccin va fi sigur vom sti si noi si il vom gasi si pe piata europeana. Noi am facut o solicitare Comisiei Europene pentru 10,7 milioane de cetateni. Prioritate vor avea varstele extreme, comorbiditati, personalul care lucreaza in sectorul sanitar, precum si cel didactic”, a mai precizat Tatrau, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccin covid, vaccin anti-covid, vaccinare coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.