MS: Nu exista risc de infectii cu hepatita A in Marea Neagra in Romania

crema-de-soareIn urma atentionarilor facute de Ministerul Sanatatii din Bulgaria asupra riscului de infectare cu hepatita A pe Plaja Ofiterilor din zona Varna, Ministerul Sanatatii din Romania a inceput sa verifice calitatea apei Marii Negre din zona litoralului romanesc.

MS: Pana in prezent, nu au fost identificati germeni infectiosi

Ministerul Sanatatii a anuntat ca in momentul de fata nu exista risc de infectii prin apa marii din zona litoralului romanesc.

Concluzia vine ca urmare a cererii Directiei de Sanatate Publica din Constanta de a recolta probe de apa din zona Mangalia-Vama Veche.

In urma analizei apei, specialistii romani considera ca in momentul de fata nu exista pericol de infectare a populatiei care intra in apa Marii Negre.

Prezentati-va la medic daca aveti greturi sau varsaturi

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa mearga imediat la un medic daca prezinta simptome precum greturi, varsaturi, simptome specifice in gastroenterocolita.

Turistii au nevoie de card european de sanatate pentru decontarea serviciilor medicale in afara tarii

Romanii care isi vor petrece vacantele in afara tarii trebuie sa stie ca pentru decontarea eventualelor servicii medicale primite in alta tara, au nevoie de card european de sanatate.

Turistii pot apela si la o asigurare privata de sanatate pentru a fi acoperiti in cazul unor incidente neasteptate in afara tarii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.