MS: Aproximativ 200 de copii din judetul Bacau au fost vaccinati in cadrul unei campanii de informare si vaccinare


Ministerul Sanatatii, impreuna cu OMS si UNICEF, a organizat, in perioada 10-12 iulie, o campanie de informare si recuperare a vaccinarii in comuna bacauana Cotofanesti, in urma careia aproape 200 de copii au fost imunizati, scrie intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei mentionate, campania a beneficiat de sprijinul autoritatilor locale si al voluntarilor, medici de familie si specialisti in promovarea educatiei pentru sanatate.

In aceastperioada mentionata au fost vaccinati 190 de copii, carora li s-au administrat 220 de doze de vaccin: 176 de ROR, 28 de hexavalent, 6 de vaccin pneumococic si 10 de tetravalent.

Daca rata de vaccinare in comuna Cotofanesti era, in luna mai, de doar 3,9%, dupa aceasta actiune a crescut la 95%.

“O campanie de informare si de recuperare a vaccinarii era imperios necesara in conditiile in care vietile a 59 de copii au fost curmate de rujeola. Nu mai putem astepta. Fac un apel permanent catre medicii de familie, directiile de sanatate publica, dar si autoritati locale sa se mobilizeze pentru a creste gradul de vaccinare. Alegem locurile in care gradul de vaccinare este foarte scazut si recuperarea este dificil de realizat si intervenim prin realizarea unor campanii care presupun informarea populatiei si suplimentarea cu medici de familie si asistenti medicali in zona. Acolo unde este necesar, vom crea temporar centre de vaccinare pentru un acces mai facil la vaccinare. Avem alaturi de Ministerul Sanatatii, in aceasta campanie, reprezentanti ai celor mai mari organizatii cu expertiza in domeniu, OMS si UNICEF, si le multumesc pentru ca am certitudinea ca impreuna vom reusi in demersul nostru. Este un prim pas aceasta serie de actiuni, care va continua cu o campanie la nivel national’, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea in comunicatul MS.

Actiunea de la Cotofanesti a reprezentat proiectul-pilot in cadrul campaniei de vaccinare demarata de Ministerul Sanatatii in mai multe judete din tara.

“Pe parcursul celor 3 zile, medicului de familie din comuna Cotofanesti i s-au alaturat doi medici voluntari din Onesti, specialisti in medicina primara. Astfel, trei echipe de medici si asistenti medicali au consultat copiii adusi de parinti la cabinetul medical si i-au vaccinat pe cei fara contraindicatii. In colaborare cu administratia locala din Cotofanesti, parintii si copiii aflati in zone mai izolate din comuna au fost transportati la caminul cultural pentru sesiunea de informare, unde specialisti in promovarea educatiei pentru sanatate au prezentat un film despre vaccinare, dar si despre reguli de hrana si igiena care trebuie respectate in cresterea copilului. Campania de informare a inclus si sesiuni de intrebari ale parintilor la care un medic specialist voluntar le-a oferit raspunsuri. Dupa sesiunea de informare, parintii care au dorit sa isi vaccineze copiii au mers la cabinetul medical, aflat in apropierea caminului cultural. De asemenea, primaria a asigurat si transportul acestora catre casa”, se mai precizeaza in comunicat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.