Ministrul Sanatatii: In Romania sunt aduse numai vaccinuri sigure pentru copii

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, ca in acest moment in Romania sunt aduse numai vaccinuri sigure pentru copii, motiv pentru care in lipsa vaccinului pentru hepatita B copiilor li se administreaza vaccin hexavalent, chiar daca acesta este mai scump.

„In aceasta perioada cumparam vaccin hexavalent mai mult, pentru ca nu exista pana la momentul acesta niciun producator care sa livreze vaccin pentru hepatita B si atunci s-a modificat schema de vaccinare si se vaccineaza cu vaccin hexavalent. Acesta este motivul pentru care suntem in aceasta situatie. Firmele producatoare si-au pierdut GMP-ul, este o conditie pe care trebuie sa o indeplineasca, si nimeni nu poate livra in tarile europene. Noua ni s-a oferit sa aducem vaccin din India, insa firma nu avea drept de punere pe piata in Romania si avea acel thiomersal, iar noi nu dorim sa aducem vaccinuri care sa puna in pericol viata copiilor. Noi dorim sa aducem vaccinuri sigure pentru copii, iar acest lucru l-am spus si in programul de guvernare. In acest moment aducem numai vaccinuri sigure pentru copii”, a declarat ministrul Sanatatii, conform Agerpres.

Potrivit demnitarului, la Agentia Nationala a Medicamentului se face teste de calitate pentru un vaccin european de hepatita B.

„In acest moment eu sunt intr-o situatie critica, pentru ca administram vaccin hexavalent care inseamna costuri mai mari, dar nu vreau sa risc absolut nimic. Deci, toate procedurile se desfasoara asa cum scrie la carte, nu in procedura de urgenta. Si cei de la compania producatoare au solicitat sa participe la procedurile de verificare a calitatii si nu am avut nimic impotriva. Vrem sa ne asiguram ca aducem vaccinuri calitative pentru copiii din Romania”, a mai precizat Bodog, conform sursei mentionate.

Ministrul a mai spus ca urmeaza ca legea vaccinarii sa intre in dezbatere in Parlament la comisiile de specialitate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.