Ministrul Sanatatii a facut apel la autoritatile din Brasov sa se implice in vaccinarea copiilor

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, le-a cerut miercuri autoritatilor din Brasov sa se implice in vaccinarea copiilor impotriva rujeolei, iar in comunitatile defavorizate sa intervina pentru inregistrarea nou-nascutilor, avand in vedere ca exista un numar mare de copii care nu au documente si nu sunt luati in evidenta medicilor de familie.

Ministrul a atras atentia ca, in prezent, in Sacele gradul de vaccinare impotriva rujeolei este sub 50%, iar in ultima perioada in localitate s-au inregistrat 54 de cazuri de infectie.

„Acoperirea vaccinala la Sacele este foarte scazuta, sub 50%. In plus, exista si o zona cu copii neinregistrati la nastere si de copii care nu sunt inregistrati nici la medicul de familie. De aceea fac apel la toate autoritatile competente in acest caz, de la Directia de Sanatate Publica Brasov, la Prefectura, la Consiliul Judetean si Primaria Sacele, sa identifice copiii fara documente si sa faca in asa fel incat ei sa fie inregistrati la Starea Civila si apoi sa li se faca si fise la medicii de familie, iar apoi sa fie vaccinati. Rujeola este un adevarat pericol pentru comunitate”, a declarat ministrul Sanatatii, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, exista vaccinuri suficiente impotriva ROR, care au fost trimise si in teritoriu.

„Avem deja la nivel national 34 de victime ale rujeolei. Eu nu sunt ministru de cariera, eu sunt in primul rand medic, tata si cetatean al Romaniei si vreau ca oamenii sa aiba cele mai bune conditii de sanatate”, a adaugat Florian Bodog potrivit sursei mentionate.  

Florian Bodog a participat miercuri, la Sacele, la redeschiderea spitalului municipal inchis in anul 2011. Unitatea medicala va avea sapte specialitati pe ambulatoriu: medicina interna, cardiologie,chirurgie, obstretica-ginecologie, oftalmologie, ORL si pediatrie. Spitalul va avea si structura de spitalizare de zi cu cinci paturi la dispozitia medicilor, structura care are toate dotarile necesare desfasurarii actului medical.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.