Ministrul Sanatatii: Cred ca este important ca, la momentul la care te inscrii intr-o colectivitate, sa prezinti dovada ca ai fost vaccinat

Este important ca la momentul inscrierii copilului intr-o colectivitate, sa se prezinte dovada ca acesta a fost vaccinat, spune ministrul Sanatatii.

„In mod normal, in forma finala a legii, ar trebui ca, la inscrierea in scoala, exact cum am prezentat si eu la momentul in care m-am inscris inclusiv la facultate, a trebuit sa prezint asa numitul aviz epidemiologic. Avizul epidemiologic era un act medical. Pe verso erau trecute absolut toate vaccinarile. Cred ca este important ca, la momentul la care te inscrii intr-o colectivitate, sa prezinti dovada ca ai fost vaccinat. Eu sunt convins si o sa sustin acest lucru. Nu stiu daca voi gasi aceeasi sustinere si din partea opiniei publice, pentru ca — asa cum am mai spus de multe ori — imi doresc ca forma finala a legii vaccinarii sa fie o forma chiar daca nu unanim acceptata, sa aiba o rata de acceptare foarte mare”, a a afirmat Florian Bodog, conform Agerpres.

El a spus ca interesul sau, ca ministru, este acela ca populatia Romaniei sa aiba o rata de acoperire vaccinala cat mai mare, astfel incat incidenta bolilor sa fie cat mai scazuta sic a legea vaccinarii va fi implementata imediat dupa promulgare.

” Legea va fi implementata imediat dupa promulgare. Deci nu voi da termen de aplicare incepand cu anul viitor. Doresc ca legea, dupa promulgare, sa intre in vigoare pana la sfarsitul acestui an. Practic, este prevazut si in programul de guvernare”, a mai spus ministrul Sanatatii, conform sursei mentionate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.