Ministerul Sanatatii va achizitiona peste 200.000 de doze de vaccin impotriva hepatitei B

siguranta-vaccinariiDupa ce maternitatile din Romania s-au confruntat in luna iulie cu lipsa vaccinurilor impotriva hepatieti B si a tuberculozei, sute de nou-nascuti fiind luati acasa fara a fi imunizati, ministerul Sanatatii anunta ca a incheiat procedurile pentru a achizitiona vaccinurile necesare imunizarii copiilor impotriva hepatitei si a tuberculozei.

Peste 500.000 de doze de vaccin impotriva tuberculozei vor fi achizionate

Primele 110.000 de doze de vaccin impotriva tuberculozei vor fi distribuite in unitatile medicale din tara saptamana viitoare, conform mediafax.ro.

La finalul lunii august, 50.000 de doze de vaccin impotriva hepatitei B vor fi de asemenea receptionate.

Ministerul Sanatatii se confrunta cu probleme in achizitionarea acestor vaccinuri

Lipsa majora a celor doua vaccinuri la nivel national a fost cauzata, conform precizarilor ministerului Sanatatii, de faptul ca exista putini producatori care fabrica aceste produse.

Dupa ce vaccinurile impotriva hepatitei B si tuberculozei vor ajunge in teritoriu, copiii care nu au fost vaccinati in maternitate vor fi vaccinati respectand schema de recuperare a vaccinarii.

Copiii vor fi vaccinati in maternitati sau la cabinetul medicului de familie, directiile de sanatate publica la nivel national trebuind sa asigure monitorizarea copiilor care necesita sa recupereze aceste vaccinuri.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.