Ministerul Sanatatii a comandat trei milioane de doze de vaccin impotriva gripei sezoniere

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune, vizavi de vaccinul impotriva gripei sezoniere, ca au fost comandate trei milioane de doze. Vaccinurile vor incepe sa vina de la mijlocul lunii septembrie.

“Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin iar in farmacii s-au vandut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze si, in functie de necesitate, o sa mai achizitionam. Sper ca cei care pana acum erau reticenti, sa apeleze la vaccinul antigripal. Suntem intr-o pandemie cu coronavirus, toti ne plangem ca nu avem un vaccin. Haideti atunci pentru ce avem vaccin sa il facem”, a declarat ministrul Nelu Tataru la TVR, citat si de Agerpres.

De curand, seful DSU, Raed Arafat, a atras atentia cu privire la faptul ca vom avea o situatie foarte serioasa cand infectarile cu noul coronavirus se vor suprapune cu gripa sezoniera si a facut apel la populatie sa se vaccineze antigripal si sa nu mai tina cont de cei care contesta vaccinul.

Etichete: vaccinare antigripala, vaccin gripal, vaccin gripa, preventie gripa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.