Mergeti in vacanta intr-un loc exotic? Informati-va ce fel de vaccinuri trebuie sa faceti

Suntem in sezonul concediilor, iar informarea privind eventualele riscuri pe care le puteti intalni in vacanta e obligatorie.
In ultimii ani, romanii calatoresc foarte mult in locuri exotice de pe planeta. De aceea, este important de stiut ca pentru cele mai multe astfel de destinatii vaccinarea este absolut necesara.

De fapt, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vaccinarea este obligatorie pentru turistii care viziteaza unele tari cu risc major de imbolnavire.

Vaccinuri impuse

De exemplu, in locuri precum Senegal sau Coasta de Fildes, vaccinarea impotriva febrei galbene este impusa, iar vaccinarea antipoliomelita este absolut necesara in Gabon. Recomandata este si in toate insulele din Oceanul Indian sau in tarile de pe continentul african.

“Nevaccinarea turistilor si a persoanelor care pleaca in strainatate prezinta un pericol mare de a contacta boala pe perioada deplasarii. Multe dintre aceste boli infectioase, care pot fi contactate nu exista tratament, iar tratamentele care exista sunt foarte costisitoare”, spune mediul epidemiolog Adina Budea, conform stirileprotv.ro

Odata cu rezervarea vacantei, turistii romani trebuie sa consulte si lista cu tarile unde este necesara imunizarea, lista ce este actualizata in permanenta de OMS.

De asemenea, pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe se posteaza in timp real alerte de calatorie.

Etichete: vaccinarea, Organizatia Mondiala a Sanatatii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.