Meningita bacteriana in Uricani, Valea Jiului. Un bebelus a decedat, altul este in spital

Este alerta in orasul Uricani din Valea Jiului. Un bebeluls 8 luni a decedat in cursul zilei de joi, desi medicii au facut eforturi sa-l salveze.
Medicii de la spitalele din Valea Jiului, care au incercat sa salveze copilul, cred ca este vorba de meningita bacteriana, iar acesta nu este primul caz de acest fel.

Un alt bebelus a fost tranferat de urgenta de la Uricani la Petrosani si de aici la Timisoara, unde s-a confirmat diagnosticul de meningita bacteriana.

„Primul caz a fost trimis la Timisoara, iar de la Timisoara s-a dat telefon ca este meningita. A iesit si de pe ATI, evolutia pare a fi favorabila”, a precizat managerul Spitalului de Urgenta Petrosani, dr. Alin Vasilescu, citat de publicatia Informatia Vaii Jiului.

Potrivit unor informatii, cei doi copii ar fi din aceeasi zona a orasului Uricani. Autoritatile din domeniu urmeaza sa stabileasca acum daca se poate vorbi despre un focar de meningita bacteriana in zona.

Etichete: meningita bacteriana, boli meningococice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.