Medici: Vaccinarea, singura solutie impotriva epidemiei de rujeola

De curand, OMS a somat autoritatile din tarile europene in care au fost inregistrate cazuri de rujeola  sa ia urgent masuri pentru a tine imbolnavirile sub control si pentru a preveni unele noi.

Romania este prima pe lista, cu o epidemie ajunsa la mii de cazuri deja. Medicii afirma si acum, la fel ca la debutul epidemiei, ca vaccinarea reprezinta singura solutie de stopare a raspandirii bolii.

„In luna februarie am avut un avertisment de la Centrul European de Preventie a Bolilor  (ECDC), in care ni se atragea atentia ca putem sa raspandim aceasta boala in Europa si, iata ca zilele trecute a venit si un mesaj de la Organizatia Mondiala a Sanatatii exact in acest sens. Romania, in acest moment, numara aproximativ 4000 de cazuri de rujeola confirmate si din pacate 18 decese. Si, tot din pacate, pe langa noi mai exista cateva cazuri in Ungaria, iar in Italia deja s-a atins cifra de 1000 de cazuri de rujeola. Ce trebuie facut? Ei bine, in primul rand trebuie vaccinare. Nu exista alta solutie. Nu exista ziduri chinezesti pe care sa le ridici in acest moment intre oameni astfel incat sa opresti aceasta epidemie. Trebuie doar sa vaccinezi”, a afirmat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei pentru Edumedical.ro

Și presedintele Colegiului Medicilor din Romania ( CMR), dr. Gheorghe Borcean, intrebat despre solutia de stopare a epidemiei, a precizat ca „trebuie sa ne asezam si noi pe coordonatele lumii civilizate”.

„Nu mai exista astazi granite cum erau odata, iar oamenii se misca peste granita in mod uzual. Atunci, trebuie sa ne asezam si noi pe coordonatele lumii civilizate medical si sa acceptam utilitatea si poate chiar obligativitatea vaccinarii”, a declarat pentru Edumedical.ro dr. Gheorghe Borcean, presedintele CMR.

Cele mai afectate judete de rujeola sunt cele din vestul si sudul tarii. In continuare, multi parinti refuza sa-si vaccineze copiii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.