Medic: Vaccinurile sunt sigure, eficace si contribuie direct la salvarea de vieti

Vaccinurile ofera protectie nou-nascutilorcopiilor si adultilor si sunt esentiale nu doar pentru sanatatea individului, dar si pentru sanatatea publica si pentru societate.

„Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o rata de vaccinare de 95% pentru a asigura protectia populatiei si pentru a evita aparitia de epidemii de boli prevenibile prin vaccinare. In Romania, insa, rata de vaccinarea coboara pana la 67% pentru unele dintre vaccinurile cuprinse in Programul National de Vaccinare, iar acest fapt a determinat cresterea numarului de cazuri de imbolnaviri si de decese, cum este, spre exemplu, cazul rujeolei. Vaccinurile sunt produse sigure, sunt eficace si contribuie direct la salvarea de vieti prin prevenirea multor boli infectioase care pot avea consecinte severe asupra sanatatii copilului sau a adultului. Un aspect deosebit de important, insa, este ca accesul la vaccinuri si vaccinare sa fie asigurat neingradit, astfel incat fiecare individ sa poata beneficia de vaccinul necesar in etapa de viata in care se afla”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit specialistilor, productia unui vaccin poate dura intre 3 si 36 de luni, in functie de complexitatea vaccinului. Vorbim de un produs biologic care este testat de sute de ori in ceea ce priveste siguranta si eficacitatea inainte de a fi distribuit catre populatie.

Vaccinarea este recomandata si pacientilor cu afectiuni cronice si pentru care o boala infectioasa ar putea fi fatala.

Conform comunicatului citat, vaccinurile reprezinta si un instrument important de lupta impotriva rezistentei antimicrobiene pentru ca reduc rata bolilor infectioase si consumul de antibiotice necesare pentru tratamentul complicatiilor.

Etichete: vaccinuri, productie vaccinuri, imunizare, beneficii vaccinare, boli infectioase

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.