Medic: Pana atingem cota de imunizare colectiva, trebuie sa pastram regulile, chiar daca suntem vaccinati

Medicul Virgil Musta, seful Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului ‘Victor Babes’ din Timisoara, spune ca, pana se va atinge cota de imunizare colectiva, trebuie pastrate regulile de preventie, inclusiv de catre cei vaccinati.

“Trebuie sa respectam in continuare cele trei reguli de aur pentru preventia nespecifica a bolii si anume sa evitam aglomeratiile si sa pastram distanta de 2 metri intre persoane, acolo unde suntem in preajma altei persoane, sa purtam corect masca atunci cand suntem in prezenta altei persoane, cand frecventam locuri aglomerate sau suntem in spatii inchise, care trebuie sa fie cat mai bine aerisite, si sa ne spalam pe maini de cat mai multe ori si, obligatoriu, inainte de a manca. Poate nici nu ar mai trebui sa mai vorbim atat de mult despre aceste masuri, daca toata lumea s-ar vaccina. Important este, sa nu uitam, ca, pana atingem cota de imunizare colectiva, trebuie sa pastram regulile amintite, chiar daca suntem vaccinati”, a precizat dr. Virgil Musta, citat de Agerpres.

In ultimele zile, in tara, s-au deschis mai multe puncte ‘drive-thru’ de vaccinare impotriva Covid-19. De asemenea, dupa succesul maratonului de vaccinare de la Timisoara, de la finalul saptamanii trecute, mai multe orase din tara au anuntat actiuni similare, de vaccinare fara programare.

Etichete: reguli pandemie, reguli dupa vaccinare, dr virgil musta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.