Medic epidemiolog: Este o datorie a parintilor sa inteleaga beneficiile vaccinarii

Presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, Doina Azoicai, spune ca parintii au o datorie civica si morala de a-si vaccina copiii.

„Este o datorie civica, daca vreti, a parintilor, si o datorie morala fata de propriul lor copil sa inteleaga foarte bine care sunt beneficiile vaccinarii, care sunt, bineinteles, si limitele vaccinarii, si, totusi, sa accepte ca programele nationale de vaccinare nu sunt impotriva omului, ci, dimpotriva, sunt pentru a proteja o colectivitate si face in asa fel incat sa avem posibilitatea sa tinem sub control niste boli la care suferinta exista, chiar daca este, sa zicem, vorba de o evolutie benigna. Nu pot sa exclud faptul ca sunt niste suferinte si niste cheltuieli colaterale care inseamna absenta parintelui de la serviciu, medicamentele, cheltuielile pe care spitalul poate sa le angajeze in caz de spitalizare etc. Adica, trebuie sa intelegem ca nu este nici moral si nici eficient sa las bolile acestea pe care pot sa le previn printr-o masura care imi da o certitudine, sa nu le impiedic si sa nu ma supun acestor reguli pe care inainte parintii nu le-au incalcat”, a spus Doina Azoicai citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ea a mai spus ca poate ar fi potrivita si o masura prin care vaccinarea sa fie obligatorie, desi discutiile in jurul acestui termen i se par exagerate.

Etichete: vaccinare copii, beneficii vaccinare, boli prevenibile vaccinare,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.