Medic, despre doza trei de vaccin anti-Covid: Probabil ca optiunea nu va fi de a revaccina toata populatia

In cazul in care se va pune problema administrarii celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid, foarte probabil ca optiunea nu va fi de a revaccina toata populatia, ci de a administra aceasta doza catre ‘anumite segmente populationale’, care nu au avut un nivel crescut al raspunsului imun dupa schema completa, spune Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare impotriva COVID-19.

“Din datele existente, in momentul de fata, la 6 luni, la 8 luni de la completarea schemei de vaccinare se mentin beneficiile in ceea ce priveste protectia fata de forme severe, fata de complicatii, fata de riscul de internare si deces de peste 90% – 95%, deci beneficiile se pastreaza. Uitandu-ne la anumite grupe populationale, exista o tendinta de scadere a raspunsului nivelului de anticorpi la anumite categorii de persoane, cum ar fi cele imunodeprimate. In cazul in care se va pune problema de a administra cea de a treia doza, foarte probabil ca optiunea nu va fi de a revaccina toata populatia, ci de a administra eventual a treia doza catre sau pentru anumite segmente populationale, care nu au avut un nivel crescut al raspunsului imun dupa schema completa. (…) Se cunosc anumite categorii de afectiuni cronice care se asociaza cu o probabilitate mai redusa de a dezvolta un nivel mare al anticorpilor, dar in momentul de fata sunt, daca vreti, evaluari absolut in etapa preliminara”, a declarat seful CNCAV, potrivit Agerpres.

Totusi, el a afirmat ca nu este nimic agreat international cu privire la administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Etichete: doza trei vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.