Maternitatile nu mai au vaccinuri impotriva hepatitei B

siguranta-vaccinariiO problema acuta a maternitatilor din Romania ramane si in luna august lipsa vaccinurilor pentru imunizarea bebelusilor. Aproximativ 500 de nou-nascuti au fost luati de parinti din maternitate fara a fi imunizati impotriva hepatitei B si a tuberculozei.

Maternitatea se confrunta cu lipsa vaccinurilor de peste o luna

Problema maternitatii din Timisoara nu este una izolata. In luna iulie mai multe maternitati din Romania s-au confruntat cu lipsa vaccinurilor impotriva hepatitei si a tuberculozei.

In aceste conditii, vaccinarea copiilor a fost programata ulterior la medicul de familie, cand dozele de vaccin au ajuns la directiile de sanatate publica judetene.

“Ni s-a spus ca vaccinul impotriva tuberculozei va ajunge in maternitate la sfarsitul acestei saptamani, dar vaccinul antihepatic B, doar in luna octombrie”, a precizat Gabriela Olariu, seful Sectiei de Neonatologie din cadrul Maternitatii ‘Dr. Dumitru Popescu’ din Timisoara.

Autoritatile preconizeaza ca pana la sfarsitul lui august vor ajunge dozele de vaccin

Dan Spac, reprezentant al Directiei de Sanatate Publica Timis, a declarat ca dozele de vaccin ar trebui sa ajunga pana la sfarsitul lunii august.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Liliana spune:

    De ce mai exsta schema daca se vaccineaza doar in functie de termenele de livrare a vaccinurilor?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.