Maternitatile au epuizat stocurile de vaccin in hepatita B si tuberculoza

vaccinare-hepatita-bParintii din judetul Prahova se confrunta cu o situatie foarte dificila, avand in vedere ca sunt nevoiti sa-si ia nou-nascutii din maternitati fara ca ei sa fi fost vaccinati impotriva hepatitei B si a tuberculozei. Pana la sfarsitul lunii iulie, sunt necesare 750 de doze de vaccin pentru hepatita B si aproximativ 700 pentru tuberculoza.

Ministerul Sanatatii: Peste 150.000 de doze de vaccin urmeaza sa fie achizitionate

In conditiile in care din 2013 maternitatile nu au mai fost aprozionate cu vaccinuri, s-a ajuns la situatia in care 250 de nou-nascuti din Prahova au iesit din maternitate fara a fi imunizati impotriva hepatitei B si a tuberculozei.

Potrivit ministerului Sanatatii, primele 50.000 de doze de vaccin pentru hepatita B vor fi disponibile in luna august.

“Avand in vedere urgenta, a fost initiata achizitia prin procedura de urgenta pentru 50.000 de doze de vaccin, care sa acopere o perioada de doua-trei luni, urmand ca, in paralel, sa se desfasoare procedura de achizitie centralizata pentru restul de 156.000 de doze de vaccin”, a precizat Dorel Sandesc, secretar de stat in ministerul Sanatatii.

De aproximativ o luna, copiii nu beneficiaza de imunizarea gratuita

Lipsa dozelor de vaccin necesare a determinat ca nou-nascutii din judetul Prahova sa nu mai fie imunizati gratuit impotriva hepatitei B si a tuberculozei.

“In Prahova, cam de aproximativ o luna, posibil si pe un ritm al nasterilor sa spunem neasteptat de mare fata de alte judete, am ajuns in situatia in care copiii sa nu mai beneficieze de acest program de vaccinare gratuita. Necesarul de vaccinuri este de 200-300 de doze pe luna”, a precizat Calin Boeru, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Ploiesti.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.