Maternitatile au epuizat stocurile de vaccin impotriva hepatitei B

vaccinare-hepatita-bLipsa vaccinului impotriva hepatitei B este o problema de sanatate publica, de vreme ce de doua luni mai multe maternitati din Romania nu au putut imuniza bebelusii pentru ca li s-au epuizat stocurile de vaccin. Aproximativ 600 de nou-nascuti din Vaslui nu au primit vaccinul impotriva hepatitei B, dupa cum prevede planul de vaccinare, pentru ca maternitatea nu a mai primit nici o doza de vaccin de doua luni, conform gandul.info.

Parintii achizitioneaza singuri vaccinul impotriva hepatitei B

Trei maternitati din aceasta zona se confrunta cu o lipsa acuta a vaccinului antihepatic. Astfel in maternitatile din Vaslui, Husi si Barlad parintii sunt nevoiti sa-si ia copiii acasa fara sa fi fost vaccinati.

Unii parinti aleg sa cumpere ei vaccinul impotriva hepatitei B de teama ca nou-nascutii sa nu se imbolnaveasca.

Mihaela Topliceanu, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, citata de gandul.info, a precizat ca 117 copii nu au fost vaccinati in luna iunie, 226 de copii in luna iulie si 250 in august.

Recuperarea vaccinarii se va face la medicul de familie

Cand DSP Vaslui va primi de la Ministerul Sanatatii doze de vaccin antihepatic, recuperarea vaccinarii se va face la cabinetele medicilor de familie.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a precizat ca au fost luate toate masurile de achizionare a vaccinului antihepatic si al celui impotriva tuberculozei, cel din urma lipsind de asemenea din maternitatile din Romania.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.