MAE: Persoanele care calatoresc in state din Asia sau Africa sunt sfatuite sa se vaccineze impotriva poliomielitei

adolescenti-cu-hivOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare cu o doza de vaccin polio inactiv (VPI) persoanelor care calatoresc pe termen scurt in Afganistan, Guineea Ecuatoriala, Nigeria, Pakistan, Siria, Somalia, Camerun, Etiopia, Irak.

Raspandirea poliomielitei este un risc de sanatate publica

Reprezentantii OMS avertizeaza ca raspandirea la nivel mondial a virusurilor poliomielitei constituie o urgenta si un risc de sanatate public.

Cand anume trebuie sa se vaccineze pacientul

“Vaccinarea se face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau pentru cazuri de urgenta inaintea plecarii. Vaccinarea va fi consemnata pe un format al Organizatiei Mondiale a Sanatatii ‘Certificat de vaccinare sau profilaxie’ specificat in Anexa 6 a Regulamentului Sanitar International 2005 (carnetul galben). Acest carnet va insoti documentele de calatorie”, precizeaza MAE.

Pacientii sunt sfatuiti sa se informeze de la persoane autorizate inainte de a pleca din tara

MAE le recomanda persoanelor care urmeaza sa calatoreasca intr-una din statele considerate cu risc in raspandirea poliomielitei, sa se informeze de la instutiile medicale autorizate din acele state si sa consulte site-urile de specialitate inainte de a se indrepta spre acele destinatii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.