Lipsa majora de vaccinuri impotriva hepatitei B si tuberculozei in Romania

copii-varsta-tataluiDin luna mai, copiii care s-au nascut la maternitatea din Oradea nu au mai fost vaccinati impotriva hepatitei B deoarece unitatea medicala se confrunta cu lipsa acestor vaccinuri. Conducerea spitalului precizeaza ca s-a ajuns la imposibilitatea vaccinarii impotriva hepatitei B deoarece ministerul Sanatatii nu a organizat licitatia pentru achizitionarea vaccinurilor. Cu aceeasi situatie se confrunta si alte judete din nordul tarii unde s-au epuizat si dozele de vaccin impotriva tuberculozei.

Vaccinul impotriva tuberculozei nu a ajuns inca la medici

O problema in judetul Bihor este si vaccinarea impotriva tuberculozei.

Daca in momentul de fata exista 1800 de doze impotriva tuberculozei in Depozitele Directiei de Sanatate Publica Bihor, acestea nu au ajuns inca la medici.

Medicii din Bihor spera ca pana la finele lunii sa primeasca aceste doze de vaccin si sa poata vaccina copiii.

In unele judete, dozele de vaccin nu mai exista nici in depozitele Directiilor de Sanatate Publica

Maternitatile din Botosani si Suceava au epuizat toate dozele de vaccinuri impotriva hepatitei B si tuberculozei.

Conform Digi24, copiii care nu sunt vaccinati in aceasta perioada din cauza lipsei dozelor de vaccin vor fi trecuti pe o lista care va fi transmisa medicilor de familie.

In momentul in care judetele vor avea din nou stocurile necesare de vaccinuri impotriva hepatitei B si a tuberculozei, vaccinarile vor fi reluate.

Ministerul Sanatatii va asigura vaccinurile abia spre sfarsitul lunii iulie

Ministerul Sanatatii a informat printr-un comunicat aceste unitati medicale ca vor primi dozele necesare de vaccinuri pana la sfarsitul lunii iulie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.