Legea vaccinarii se afla in avizari, urmeaza dezbaterea publica

poza imunizare prin vaccinareValentin Popescu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, spune ca legea vaccinarii se afla pe circuitul de avizari, iar in perioada urmatoare va fi pusa in dezbatere publica. Nu a precizat daca va fi sau nu introdusa obligativitatea vaccinarii, insa a declarat ca va exista obligatia ca vaccinurile sa fie tot timpul pe stoc.

El mai spune ca toate procedurile in ceea ce priveste declararea unei epidemii dureaza foarte mult si de aceea Ministerul Sanatatii a informat abia miercuri despre cazurile de rujeola.

„Se fac analize, in primul rand trebuie identificate acele cazuri, medicii le raporteaza, apoi se fac analize, se fac anchete epidemiologice si teste de laborator pentru a se vedea care este cauza reala a unei imbolnaviri. Toate aceste proceduri dureaza si MS a vrut sa fi sigur ca are toate informatiile corecte atunci cand anunta o astfel de situatie foarte serioasa”, a explicat purtatorul de cuvant al MS, potrivit Agerpres.

Totodata, a precizat ca nu exista probleme cu distributia vaccinului ROR (rujeola-oreion-rubeola).

„Exista suficient vaccin pentru vaccinarea tuturor copiilor de un an si sapte ani. Sunt 380.000 de doze disponibile pentru a-i vaccina pe acestia. Parintii trebuie sa mearga la medicii de familie acolo unde se fac aceste vaccinari”, a mai spus Valentin Popescu, conform Agerpres.

Contractul pentru vaccinul hexavalent a fost semnat, urmand ca in perioada imediat urmatoare acesta sa ajunga la Directiile de Sanatate Publica si la medicii de familie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.