Lege adoptata in Italia: Parintii, obligati sa-si vaccineze copiii daca vor sa-i inscrie la scoala

Guvernul italian a adoptat vineri un decret-lege care-i obliga pe parinti sa-si vaccineze copiii pentru a-i putea inscrie la scoala, pe fondul unui varf al cazurilor de rujeola care afecteaza tara de la inceputul anului, informeaza Reuters si France Presse.

Decretul ”face obligatorii anumite vaccinuri care pana acum erau doar recomandate”, cum ar fi cele impotriva rujeolei sau meningitei, a declarat seful guvernului, Paolo Gentiloni, dupa sedinta de govern, relateaza Agerpres.

De acum va fi ”imposibila” inscrierea la cresa sau gradinita a copiilor intre 0 si 6 ani nevaccinati. In total 12 vaccinuri devin obligatorii. La 6 ani, varsta de scolarizare obligatorie, parintii copiilor nevaccinati vor trebui sa plateasca amenzi grele.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citata de mass-media italiene, Italia si Romania inregistreaza doar ele 48% din cazurile de rujeola de pe intreg teritoriul Uniunii Europene, mai scrie sursa mentionata anterior.

Cele 12 vaccinuri care sunt de acum obligatorii in Italia au rolul de a preveni urmatoarele boli: poliomielita, difteria, tetanosul, hepatita B, haemophilus B, meningita B si C, rujeola, rubeola, oreionul, tusea convulsiva si varicela.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.