La Brasov se inregistreaza o scadere a numarului de cazuri de rujeola

Numarul real al cazurilor de rujeola inregistrate in luna septembrie la Brasov este de 126 si nu 200, asa cum a aparut in urma cu o zi in mass-media, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Brasov, dr. Claudia Bularca.

„Vreau sa va spun ca aceste cazuri nu provin neaparat din luna septembrie sau octombrie. Ele provin din luna anterioara daca debutul bolii este inregistrat spre sfarsitul lunii. Majoritatea cazurilor din luna septembrie provin din luna august. In acest moment la Brasov nu exista un varf al numarului de cazuri, varful a fost luna iunie cand am inregistrat 190 de cazuri de rujeola, in luna iulie 160, iar in luna august 156. Practic, la Brasov se inregistreaza o scadere a numarului de cazuri de rujeola”, a afirmat purtatorul de cuvant, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, in primele doua saptamani ale lunii octombrie s-au inregistrat 81 de cazuri de rujeola, doua fiind internate la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov.

Pe stocul Directiei de Sanatate Publica Brasov exista un numar de 8.537 de vaccinuri, iar medicii de familie din teritoriu au necesarul de vaccinuri.

„Cu vaccinarea stam bine, dar sunt in continuare persoane care refuza sa-si vaccineze copiii, nefiind obligatoriu acest lucru.Suntem in discutii cu autoritatile locale pentru deschiderea unor centre de vaccinare in zonele defavorizate ale judetului. De aici provin si cele mai multe cazuri, dar si din comunitatile de romi. Ar fi foarte bine ca toata lumea sa inteleaga ca acest vaccin este foarte eficient si in beneficiul copiilor. Medicii de familie duc munca de lamurire cu parintii, dar nu toata lumea intelege”, a mai explicat dr.Claudia Bularca.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.