IOCN mareste capacitatea de tratament pentru pacientii oncologici

In contextul valului patru al pandemiei de Covid-19, Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN) anunta ca a luat mai multe masuri menite sa-i ajute pe pacientii oncologici, printre care si marirea capacitatii de tratament.

“In acest context al pandemiei COVID-19, in aceste vremuri tulburi, noi, cei de la Institutul Oncologic, consideram ca este nevoie mai mult ca oricand de o mare solidaritate, transparenta si vizibilitate in tot ceea ce facem pentru pacientii oncologici si in ceea ce priveste masurile luate de catre institutia noastra. (…) Impreuna cu colegii mei din IOCN, cu asociatiile de pacienti, am decis sa luam anumite masuri la nivelul IOCN si aceste masuri vizeaza atat pacientii, cat si personalul medical”, a declarat managerul IOCN, dr. Catalin Vlad, citat de Agerpres.

El a spus ca, avand in vedere faptul ca vine si anotimpul rece si ca a crescut adresabilitatea pacientilor oncologici, a decis mutarea partii de triaj din corturile si containerele din fata spitalului, in amfiteatrul institutului.

De asemenea, a fost marita capacitatea in spitalul de zi pentru chimioterapie si a fost prelungit programul de lucru, care va fi in doua ture, pentru a evita aglomeratia.

In plus, spalatoria IOCN va fi externalizata, iar spatiul va fi folosit pentru cresterea capacitatii de tratament a pacientilor.

Potrivit sursei citate, la Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN) sunt tratati zilnic aproximativ 600 de pacienti.

Etichete: IOCN, institutul oncologic cluj-napoca, tratament pacienti oncologie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.