INSP: Evolutia gripei nu mai are caracter epidemic

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, a anuntat, joi, ca “din analiza datelor epidemiologice, se concluzioneaza ca evolutia gripei nu mai are caracter epidemic’.

In saptamana 8 – 14 aprilie, activitatea gripala a continuat trendul descendent, avand o intensitate scazuta, raspandire locala in unele judete din zona de centru a tarii si cazuri sporadice in restul tarii.

„Morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai scazuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta. Numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) inregistrat la nivel national a fost de 68.425, cu 6,3% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (73.041)”, scrie in informarea INSP.

In perioada epidemiei de gripa de anul acesta, s-au inregistrat 196 decese din aceasta cauza.

In total, au fost confirmate 2.269 cazuri de gripa, dintre care: 1.197 cu virus AH1, 543 cu virus AH3, 524 cu virus A nesubtipat, un caz cu virus B, patru cu coinfectie cu virus AH1 – virus AH3.

Etichete: epidemie de gripa 2019, simptome gripa, vaccinare antigripala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.