INSP: 9 cazuri de rujeola in cinci zile

Potrivit datelor publicate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), in perioada 23 – 27 septembrie 2019, au fost raportate 9 cazuri de rujeola.

Aceastea au fost inregistrate in patru judete, respectiv Brasov (4 cazuri), Dambovita ( 3 cazuri), Salaj si Neamt cu cate un caz.

In total, in Romania, de la debutul epidemiei de rujeola si pana in prezent, au fost raportate 18.330 de cazuri de imbolnaviri dintre care 64 de decese. Peste o treime dintre cazuri au fost in registrat in cazul copiilor cu varste intre 1 si 4 ani.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola, 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii, potrivit CNSCBT.

Etichete: rujeola, simptome rujeola, vaccinare rujeola, ROR, epidemie de rujeola

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.