INSP: 58 de cazuri noi de rujeola

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, s-au inregistrat 58 de cazuri de rujeola in ultima saptamana.

Potrivit sursei citate, numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania pana la data de 22 februarie, este de 15.915, dintre care 61 de decese.

Noile cauziri de rujeola din ultima saptamana au fost inregistrate in Bihor, Buzau, Prahova , Bucuresti, Teleorman, Mehedinti, Vrancea, Bacau, Braila si Dolj.

Reamintim ca rujeola sau pojarul este o boala infectioasa care la complicatii. Potrivit specialistilor, din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare.

Detalii despre rujeola si prevenirea rujeolei, AICI.

Etichete: rujeola, epidemia de rujeola, INSP, vaccinare, ROR

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.